Etter over 9 år med styrkeløft under oppkjøring mot mitt VM nr.7 hadde jeg tidenes trening. Hvordan vet jeg det? Alle vektene var lette, kroppen var bra både før, under og etter treningen, selv dagen derpå. Og ikke minst det som ble løftet var rekordtunge vekter, 980 kg totalt med utstyr og 753 kg totalt utstyrsfritt på samme økten. 

Hvorfor går det så bra nå?

Etter jeg brakk foten i sommer har jeg måtet legge om fokuset. Jeg har fokusert mer på svakheter samt opptrening (rehab) av leggen. I denne perioden (ca. 16 uker) fra 8.juni har jeg også gått jevnlig til behandling hos Optimal Bevegelse hvor de har hjulpet meg til å komme tilbake til normal trening igjen på rekordfart, og nå også sterkere enn noensinne.

Tidenes trening

Dagen før denne treningen var jeg på behandling hos Optimal Bevegelse for å nåle litt i leggen for å forbedre bevegeligheten litt samt sette noen nåler i gluteus medius og quadratus lumborum. Dette er en av flere typer behandling jeg utfører jevnlig hos de.

Selve trening startet som vanlig med god oppvarming av kjerne og nedre rygg samt skuldrer. Bruker også å smøre korsryggen med linnex (varmekrem) når jeg vet jeg skal tungt.

Knebøy ble det 2.5 kg treningspers utstyrsfritt med 272.5 kg og 375 kg med utstyr, som er 5 kg treningspers.

Bøyen føltes meget stabil ut, ingen spesielle problemer med vektene og ingen smerter bortsett fra følelsen av å ha 375 kg på nakken.

Benkpress ble det 1 kg treningspers utstyrsfritt med 211 kg og 285 kg med utstyr, 2.5 kg pers uavhengig av stevne eller trening.

Min forrige pers i benk utstyrsfritt er fra sommeren 2013 under oppkjøring mot World Games i Colombia så det smakte godt å endelig overgå den igjen. Skjorteløftene var stabile og jeg følte jeg hadde full kontroll på vektene.

Markløft ble det 270 kg utstyrsfritt og 320 kg med utstyr, tangering av treningspers.

Endelig fått tilbake den gode følelsen uten utstyr i mark, 270 kg gikk som smurt. 320 kg med drakten etterpå har aldri vært lettere heller, deilig!

Totalt ble det 753 kg utstyrsfritt, 3 kg mer enn jeg løftet på RM i August. Med utstyr ble det 980 kg totalt!

Video finner du øverst i innlegget.

4 uker til VM

I dag er det 32 dager igjen til jeg løfter på VM, siste utstyrstrening blir med resten av landslaget på Olympiatoppen i Oslo om 2 uker.

 

Har du også hatt en trening du mener er tidenes beste trening? Del det gjerne i kommentarfeltet!