Styrkeløftåret 2017 ble et år med blandede følelser for meg. Jeg klarte ikke å forsvare EM-gull for tredje år på rad og jeg misset kongepokalen i siste løft under NM på Hell. I tillegg ble store deler av året påvirket av skader.

Men for å fokusere på det positive, jeg ble dobbel norgesmester igjen som i fjor, med seier både på NM med utstyr og NM uten utstyr. Jeg var meget nærme EM-gull nr.3 på rad, men maktet akkurat ikke å dra i land seieren under EM i Malaga, og endte på bronse totalt og bronse i benkpress.

Med årets medaljefangst er jeg oppe i 18 internasjonale medaljer (EM og VM), noe jeg er veldig stolt over.

Les også: Styrkeløftåret 2016

Les også: Styrkeløftåret 2015

Stipend og sponsor

Året startet som forrige år, meget bra økonomisk da jeg fikk tildelt b-stipend fra Olympiatoppen og fortsatte avtalen med min hovedsponsor, First Process fra Sjøholt. Dette ga meg mulighet til å satse like godt som tidligere. F.eks. anskaffe mer utstyr til kjellergymmet for ennå bedre satsing.

 

Høydepunkter

  • EM bronse

  • Norgesmester med utstyr

  • World Games, Wroclaw

  • Norgesmester utstyrsfritt

  • Hovedsponsor (First Process)

  • VM i Pilzen

  • Stipend fra Olympiatoppen

EM i styrkeløft

Som regjerende europamester så var målet for årets EM ganske klar, forsvare gullet fra de to forrige årene. Det gikk ikke helt som jeg håpte, det endte med serien 382.5 kg knebøy, 290 kg benkpress (bronse) og 335 kg markløft, bronse totalt. Plager og skader underveis i oppkjøringen er nok en del av årsaken til at det endte slik det endte.

Se video av tyngste markløften min på EM til høyre for teksten.

NM gull #10

Under NM i styrkeløft på Hell (Stjørdal) tok jeg mitt tiende NM-gull. Det ble en meget jevn konkurranse mot mektige Hans Magne Bårtvedt som i fjor. Jeg endte med serien 392,5 kg knebøy (pers), 285 kg benkpress, 325 kg markløft, totalt 1002,5 kg og 596 wilks poeng. 

Denne gangen var det Hans Magne som var best og han kapret årets kongepokal med 597 wilks poeng.

Ellers er jeg meget fornøyd med å perse i knebøy tross alle plagene, video til høyre.

Mitt andre World Games

Jeg var så heldig at jeg fikk utdelt wild card for Europa til årets Worlds Games i Wroclaw, Polen. Dessverre så var kroppen ikke helt der den skulle være og jeg tok nok en 7.plass som i 2013 i Cali, Columbia.

NM i styrkeløft utstyrsfritt

NM uten utstyr ble arrangert i Sande av Sande AK. 

Jeg tok NM utstyrsfritt på sparket som i fjor, og nok en gang så var kroppen ikke helt 100%. Men heldigvis bedre enn på lenge, jeg løftet serien 285 kg i knebøy, 202.5 kg i benkpress og 290 kg i markløft, totalt 777.5 kg og komfortabel førsteplass og mitt 11 NM gull i boks.

Video fra stevnet til høyre.

VM i styrkeløft

Nok en gang et mesterskap i Pilzen, Tsjekkia. Jeg hadde blande følelser i forkant av VM pga. kroppen var fortsatt ikke fungerte 100 %. Jeg kom meg igjennom og løftet 360 kg i knebøy, 285 kg i benkpress, 300 kg i markløft (UF), totalt 945 kg og 15.plass. 

Jeg er glad for jeg stilte, kroppen ble ikke noe verre og jeg fikk gjort det jeg var god for. Jeg håper jeg klarer å få orden på plagene mine nå så jeg skal stille i tipp topp form til VM i Halmstad neste gang.

Video fra siste marken til høyre.

Skader

Man kommer ikke unna skader og plager i en idrett som styrkeløft og 2017 var heller intet unntak.

Jeg har gått stort sett hele året med plager i korsrygg og hofte som er ganske komplisert. Komplisert fordi det ingen klarer å bevise helt hva som er årsaken. Jeg opplever det som kraftløshet og moderate smerter bare.

Ellers starten året med å bli bra igjen etter lyskestrekken i forkant av fjorårets VM i Orlando. Utrolig nok så kjenner jeg det fortsatt, så ting tar tid tydeligvis. 

Jeg håper 2018 blir året der kroppen kommer seg opp igjen på 90 % funksjonalitet og styrken når nye høyder!

Takk til sponsorer

Optimal Bevegelse