Styrkeløft

Styrkeløft er en styrkeidrett hvor baseøvelsene knebøy, benkpress og markløft skal utføres i gitt rekkefølge.

  • Man har tre forsøk i hver av øvelsene, et av løftene må være godkjent for å få en total (tyngste løft i hver øvelse lagt sammen)

  • Det er tre dommere som dømmer, minst to av dem må dømme godkjent for at løftet skal være godkjent

  • Den som løfter tyngst innenfor hver vektklasse avgjør hvem som vinner

  • Hvis to eller flere løftere har løftet nøyaktig det samme totalt er det løfteren med lavest kroppsvekt som vinner (delt plassering om de veier det samme også)

  • Det arrangeres også konkurranser i bare benkpress

Styrkeløft begynner virkelig å bli populært i Norge, flere og flere ønsker å løfte tunge vekter. I styrkeløft konkurrerer man mot de som er på sin egen alder og vekt. Det finnes 8 vektklasser fra 43kg opp til +84kg for damer og 9 vektklasser fra 53kg til +120 for herrer.

Videre på denne siden kan du bli godt kjent med styrkeløft mtp. regler, vektklasser, alderskategorier, rekorder, utstyr, kvalifiseringskrav, stevnekategorier osv.

Stian Walgermo, knebøy NM i styrkeløft 2014

Knebøy

Knebøy er kongen over beinøvelser, den styrker beina og bidrar til å bygge rumpe og lår. I knebøy får du brukt alle de store muskelgruppene samt involvert kjernemuskulaturen.

Stian Walgermo, benkpress NM i styrkeløft 2014

Benkpress

Benkpress er øvelsen alle kjenner. Hvor mye tar du i benkpress? Det er som regel spørsmålet man får. Når man utfører benkpress riktig så bruker man faktisk hele kroppen. Det er viktig med en jevn fordeling mellom muskelmassen foran og bak i benkpress.

Stian Walgermo, markløft NM i styrkeløft 2014

Markløft

Den ultimate øvelsen er markløft, her må man virkelig jobbe med hele kroppen. Her er det viktig med korrekt utførelse for å unngå skader og få et optimalt løft.

Finn din nærmeste styrkeløftklubb

 

Ønsker du å starte med styrkeløft? Norges Styrkeløftforbund har samlet alle norske styrkeløftklubber på et kart, her kan du sjekke selv hvor din nærmeste styrkeløftklubb er.

Finn nærmeste styrkeløftklubb her
375kg VM i styrkeløft 2013

Fokusert før knebøy, VM i styrkeløft 2013