I fjor (16.april) lanserte jeg appen Referees, dommerlys for styrkeløftkonkurranser. Referees har blitt godt mottatt og benyttet på en god del konkurranser, alt fra klubbstevner på KK-67 til nå senest VM i benkpress utstyrsfritt i Finland.

Les også: Dommerlys for styrkeløft og vektløfting

Referees sin «store» debut var under NM i styrkeløft på Hell i fjor. Her presenterte jeg appen under dommermøtet i forkant av NM og samtidig ga beskjed om KK-67 har bestemt seg for å bruke Referees til dømmingen under NM. Det fungerte utmerket gjennom hele mesterskapet, se statikken.

Siden lanseringen av Referees har den kontinuerlig blitt bedre i form av design og brukeropplevelse etter tilbakemelding fra dommerne og publikum.

I mitt «annonseringsinnlegg» om Referees nevnte jeg også støtte for vektløfting. Det har dessverre latt seg drøye en stund, men nå har jeg endelig lagt til støtte for vektløfting og det er bare testingen som gjenstår før denne oppdateringen blir lansert.

Dommerlys vektløfting

Dommerlys for vektløfting har litt andre regler enn i styrkeløft.

  • Så fort to dommere er enige om et løft skal det gies signal både visuelt og ved lyd
    • Utøveren kan da returnere stangen til plattformen (gulvet)
  • Dommerne har 3 sekunder på seg å omgjøre sin avgjørelse etter alle tre dommerne har avgitt dømming om nødvendig
  • Når lysene først vises skal de vises i minimum 3 sekunder, Referees viser de i 10 sekunder

Det skal også gies et tydelig signal til den dommeren som er sist/tregest ved å dømme for å påminne om å avgi dømming i form av lyd fra enheten, dette er per nå ikke lagt inn. Her kan det sikkert vurderes å bruker vibrasjon også.

Video av vektløfterdømming i Referees

Her simuleres det tre dommere som dømmer et godkjent løft, legg merke til visuell og lydsignal i det to dommere er enige.

 

Være med å teste Referees?

Ønsker du eller din klubb å teste Referees for vektløfting ikke nøl med å ta kontakt. Gylden mulighet for å være med å påvirke det endelige produktet.

Referees App

En applikasjon (app) man kan laste ned gratis via AppStore eller Google Play Store for å dømme styrkeløftkonkurranser via mobil/nettbrett, og snart også vektløfting. Les mer om Referees på produktsiden.

Fakta

Over 200 gjennomførte styrkeløftkonkurranser ved hjelp av Referees appen.

  • 500 nedlastinger på iOS
  • 400 nedlastinger på Android

Lansert 16.april 2017.

 

Legg gjerne igjen en kommentar om du har tilbakemeldinger eller forslag til en annen idrett som kunne passet inn her 🙂