Årets VM ble dessverre en liten nedtur da jeg ble stående uten tellende resultat i benkpress. VM-gull ble det heldigvis uansett, men ikke det jeg håpte på.

En dårlig dag på plattingen men jeg hentet meg inn igjen og tok VM-gull i markløft. Dette er tredje gang jeg ryker ut fra stevne, sist gang var på junior-EM i England i 2011.

Video fra VM

Video av hele klassen finnes her.

Referat VM i styrkeløft 2016

Veide inn på 104.66 kg uten noe særlig problemer med å klare innveiingen. Meldte 387.5 – 290 – 335 som åpningsløft.

Knebøy

Oppvarmingen: Trykket var bra, hadde 265 kg UF og 375 kg med utstyr før åpningløftet.

387,5 kg – kom frempå fra start av, dermed for tungt til å reise seg igjen.

387,5 kg – Litt bedre tyngdepunkt her selv om jeg var litt ustabil på dette forsøket også, greit opp, godkjent 2-1.

395 kg – lignet på det første forsøket, spenner magen rett før jeg setter meg og føler at jeg knekker bittelitt sammen akkurat nok til å havne litt på tå.

Meget dårlig gjennomføring i knebøy tross god oppvarming og oppkjøring til det her. Heldigvis kapret jeg bronsen med dette resultatet selv om det gikk som det gikk.

Benkpress

Oppvarmingen: Litt seigt sisteløft på oppvarmingen så vi senket åpningen 5 kg, siste løft på 180 kg UF og 287,5 kg med skjorte helt ned og opp.

287,5 kg – Føltes bra ut på veg ned, stangen går for mye bak i presset og jeg mister kontrollen.

287,5 kg – Bedre kontroll nå men for tungt i utrettingen.

287,5 kg – Samme som forrige forsøk, bare litt nærmere å låse ut armene.

Rett og slett alt for dårlig. Har reflektert over hvorfor dette skjedde i ettertid og konkluderer med at skjorten rett og slett er for utslitt. De to siste øktene før VM var ganske dårlig og en av øktene fikk ikke jeg opp noen av løftene. Samme skjorte på alle treninger og stevner siden sommer 2012. Til neste stevne blir det kjørt inn ny skjorte ??

Markløft

Etter benken var det bare å prøve å resette seg og gjør det beste utav situasjonen og sa til Dietmar at nå går vi for gull i mark bestemt ?

Oppvarmingen: Siste løft UF på 245 kg og 320 kg med drakt som ble for tungt, kom frempå ? Vi senket åpningen til 332,5 kg for å ha høyeste åpning ift. de andre så fikk det bare gå som det går.

332.5 kg – Greit opp og godkjent

342.5 kg – Greit fra bakken og opp til knærne, kom litt frempå og klarte ikke å hente det inn, kjente at jeg hadde det inne om alt stemte.

345 kg – Bedre treff og seigt opp, men det gikk!

Resultatet holdt til gull i markløft noe jeg er fornøyd med, mitt første VM-gull og verdensmester i markløft ?

Jeg har tydeligvis en del og jobbe med ennå, skal man nå helt opp så må alt stemme og det gjorde det ikke denne gangen. Mister mange kilo knebøy med å bare få et forsøk godkjent. I benkpress så var det en dårlig dag kombinert med en utdatert benkskjorte. Heldigvis kapret jeg gullet i markløft som reddet mesterskapet for min del ?

Nå er det tilbake til grunntrening igjen og bygge en solid mengde mot neste års mesterskap, målet er uendret VM-gull totalt og forsøke på verdensrekorden! ?

Se alle resultatene fra VM her.

TAKK TIL SPONSORENE MINE

FirstProcess[fusion_builder_container hundred_percent=

Optimal Bevegelse

I media:

Walgermo skuffet etter VM-gull

Fra styrkeloft.no:

Resultater VM i styrkeløft 2016

 

Noen bilder fra VM

15042053_1410686455610511_6945964733779339486_o

benkpress

benkpress

Verdensmester i markløft