Da er NM 2014 i styrkeløft for ungdom, junior og veteran over. Stevnet hadde hele 159 utøvere, noe som gjør det til et av de største styrkeløftstevnet som er arrangert i Norge gjennom tidene.

Hele 193 norgesrekorder ble slått i helgen, mye pga. de ferske utstyrsfrie rekordene som ikke har fått stabilisert seg helt ennå siden de er nye av året.

Se alle resultater fra stevnet her og video fra alle løftene her (fra livestream).

Mine utøvere gjorde en solid innsats under NM med f.eks. landslagskvalifisering, perser og norgesrekord.

Julie Fosseide klar for landslaget neste år!

NM 2014

3. forsøk i knebøy av Julie (140 kg). Foto: Norges Styrkeløftforbund.

Serie:
140 kg knebøy (+ 2.5 kg), 70 kg benkpress og 130 kg markløft, 340 kg totalt.

Hvordan føler du det har gått?
Oppkjøringen har gått veldig fint, greie vekter og jeg har fått jobbet med teknikk. Jeg er fornøyd med egen løfting. Bøydrakten sitter «løst» på 51.4kg, så jeg får ikke like mye trykk som jeg er vant til. Vurderer å kjøpe en stevnedrakt. Brukte mye krefter på bøyen, som jeg tror var litt av grunnen til at marken ikke gikk, i tillegg til litt teknisk rot. skulle gjerne hatt 350kg men jeg kjenner den totalen er rett rundt hjørnet 🙂

Oppsummering

Julie klarte med dette resultatet å kvalifisere seg til juniorlandslaget 2015, gratulerer! Det er hele 45 kg økning siden Jr-NM 2013. Julie hadde også forsøk på 72.5 kg i benkpress og 140 kg i markløft, det tar hun neste år. Dette betyr etter all sannsynlighet at jeg ikke trener Julie etter nyttår, ønsker henne masse lykke til videre! Julie har igjen et stevne i år, julestevnet hos KK-67. Her skal hun løfte utstyrsfritt og sjekke fremgangen uten utstyr.

Ruth Sandbak Berge NM debut og pers!

NM 2014

3. forsøk i markløft . Foto: Norges Styrkeløftforbund.

100 kg knebøy, 50 kg benkpress (+ 2.5 kg) og 125 kg i markløft, 275 kg totalt (+ 2.5 kg).

Hvordan føler du det har gått?
På stevnet kunne jeg nok gjort en del ting annerledes. Særlig i bøyen, der burde jeg holdt mer igjen og vært litt mindre «tøff» i senkingen. At jeg var nervøs var det ikke så mye å gjøre med, men nå som jeg har opplevd et litt større stevne blir det nok ikke like ille neste gang.

Oppsummering

Ruth løftet utstyrsfritt i NM-debuten, dette var hennes sjette stevne i år. Det endte med en liten pers i benkpress og totalt. Ruth hadde også et godt forsøk på norgesrekord i markløft på 135 kg.

Benjamin Bringsås med norgesrekord i markløft!

NM 2014

3.forsøk i knebøy. Foto: Norges Styrkeløftforbund.

150 kg i knebøy (+ 15 kg), 117.5 kg i benkpress (+ 12.5 kg), og 220 kg i markløft (+ 10 kg), 487.5 kg totalt (+ 37.5 kg).

Hvordan føler du det har gått?
Oppkjøringen har gått ganske greit, veldig flott å ha en treningsplan som er så detaljert så jeg vet jeg trener optimalt
Jeg er greit fornøyd med innsatsen på plattingen, men når jeg ser tilbake på det i ettekerkant så har jeg mer å gå på, og burde satsa litt mer

Oppsummering

Benjamin er ganske fersk i styrkeløft, dette var hans andre stevne. Han slo til med 9 av 9 godkjente løft og norgesrekord i markløft utstyrsfritt, gratulerer!