EM i styrkeløft 2015 er vel overstått og seieren begynner å synke inn. 1017.5 kg og europeisk mester i styrkeløft er resultatet!! Hadde et lite håp om det kunne gå innerst inne. Formen var veldig bra! Kjente underveis på oppvarmingen at i dag var dagen, jeg kunne faktisk kjempe om gullet. Det ble 1017,5 kg, 20 kg totalpers og seier på kroppsvekt med 80 gram.

Stevneuken

Blå tær

Beklager stygge tær

Vi starter referatet med mandag 4.mai på KK-67. Jeg er uheldig på trening og mister en 20 kg skive på tærne, satan det var vondt! Jeg kjente med en gang at jeg traff «rent» og det ikke var noe alvorlig skade. Men tre av tærne var kraftig forslått/forstuet.

Jeg startet å ise med en gang, kjørte gjennom økta fort som fy og dro hjem og fortsatte å ise med frosne grønsaker, ringte legevakta og forhørte meg litt. Hadde time hos Optimal Bevegelse kl.08:00 dagen derpå så fikk kartlagt skaden der. Heldigvis ikke noe brudd bare veldig forslåtte tær.

Sånn så det ut (bildet til høyre) 2-3 timer etter skaden var gjort. Jeg ble litt stressa for jeg klarte omtrent ikke å gå på foten, heldigvis så gikk det seg til med litt tape rundt tærne. Gikk med sandaler resten av uken for å ikke legge trykk på tærne fra skoen. Stevnedagen så tapet jeg tærne stramt for å lindre, tenkte ikke noe over det under stevnet (les: stevnemodus). Er fortsatt litt vond i tærne i dag, men blir bedre og bedre for hver dag heldigvis.

Avreise

Ruten var fly fra Værnes til Oslo og videre til Frankfurt og Dresden, der ble vi plukket opp og kjørt til Chemnitz. Det startet med å få kansellert flyging fra Værnes. Jeg og Inger Johanne reise sammen og vi fikk plutselig litt dårlig tid og tendenser til panikk, vi sjekket inn, der sto det avgang en time senere enn på billetten vår. Vi hadde blitt automatisk booket om til neste fly, det gjorde at vi hadde knapt med tid for å komme oss til gaten i Oslo. Vi gikk til SAS-skranken og fikk hjelp og booket inn bagasjen hele veien til Dresden og de skulle gi beskjed til Oslo om vi kunne bli litt forsinket. Heldigvis så ble vi ikke noe mer forsinket fra Trondheim og kom oss på flyet til Frankfurt i grei tid, der møtte vi også Bo, Heidi og Alexander.

Kansellert fly  Innsjekk  Burger

Resten av turen gikk uten problemer og vi kom frem til hotellet rundt 19:00. Vi fikk sjekket inn og lagt fra oss bagasjen før vi tok turen ned i restauranten og fikk fylt på med litt næring.

EM i styrkeløft 2015

Startet stevnedagen ved å sove så lenge som mulig, ble totalt 12 timers søvn stevnedagen. Sto opp og spiste frokost og la meg på senga igjen og fulgte med på -84 & +84 damer og -93 herrer på livestreamen. Pakket kofferten og dro til stevnehallen Chemnitz Messe halle 2. Vi tok trikken til hallen som regel, men jeg og Kristoffer tok oss råd til taxi denne gangen.

Veide inn på 104.53 kg, hadde spist normal frokost og for første gang på lenge ikke bantet noe særlig de siste dagene, ganske godt. Meldte 377.5 kg – 272.5 kg – 307.5 kg i åpning, marken var satt lavt for at konkurrentene ikke skulle løfte på prognosen min, endret marken til 325 kg rett før marken startet.

Knebøy

Oppvarming: Kjente trykket var på plass, hadde 225 kg UF og 365 kg med utstyr før åpningløftet.

377.5 kg – Lett opp og godkjent!

387.5 kg – Føltes også lett, godkjent!

392.5 kg – Kom litt over knærne på vei ned og i presset så kom jeg frempå og var sjanseløs, skulle klart det om det tekniske hadde stemt!

Endte med sølv i knebøy bak Ukrainske Dmytro Semenenko som tok verdensrekord med hele 415 kg!

377.5 kg åpning  392.5 kg bom

I siste forsøket gikk stangen i gulvet og jeg fikk stangen raket over nakken/hodet, se video av bommen lengre ned på siden.

Benkpress

Oppvarming: Dårlig oppvarming i benk, siste løft UF på 175 kg og 270 kg med skjorte som jeg bommet på. Senket åpningen fra 272.5 kg til 270 kg. Måtte prøve å resette meg her og glemme bommen, fikk dårlig treff ned og ble skjev i presset og mistet dermed spennet.

270 kg – Tok meg tid her og traff mye bedre, lett opp og godkjent!

275 kg – Nok et bra løft, godkjent!

280 kg – Godkjent og 7.5 kg pers!

Stabil benk, første stevne på årevis der jeg har et siste forsøk som ikke er seigt/maks, føltes bra.

270 kg benkpress

Markløft

Oppvarming: Siden både bøy og benk gikk ganske bra uten noe sliteløft så var kroppen ganske bra før marken. Ingen tendenser til krampe eller plager som det var på VM i november. Ut fra prognosen så jeg nå at jeg hadde en gylden mulighet til å ta gullet. siste løft på 220 kg UF og 295 kg med drakt, lett! Vi høynet åpningen til 325 kg fra 307.5 kg som jeg meldte som åpning på innveiingen slik at jeg hadde en liten taktisk fordel her ved at de ikke viste hva jeg egentlig skulle åpne på.

325 kg – boom, lett opp og godkjent!

337.5 kg – Like lett opp, passerte 1000 kg med dette løftet!

350 kg – Greit løft, godkjent og europamester! Hadde nok dratt mer om jeg måtte også, godt å vite/kjenne!

350 kg markløft på vei opp  etter 350 kg i marløft

1017.5 kg totalt og europamester

Jeg løftet serien 387.5 kg i knebøy (sølv), 280 kg i benkpress (4.plass), 350 kg i markløft (sølv), totalt 1017.5 kg, det samme som 2.plassen men jeg veide 80 gram mindre. Det er faktisk bare benken som er pers (7.5 kg), bøyen er tangering fra NM i fjor og marken er tangering fra VM i november. Så har fortsatt litt å gå på! Alltid godt å gjøre et stevne og vite man kunne klart mer.

Resultat EM 2015  pallen EM 2015 -105

Se alle resultatene fra EM her: Herrer | Damer

Goodlift resultat fra stream

Det ble veldig spennende å følge med i markløften når det var så nært mellom meg og Ukraineren.

Les også artikkel i Sunnmørsposten i etterkant av seieren: Ingen i Europa er sterkere enn Stian Walgermo

Team Norway

Lagbilde EM 2015

Det Norske laget som stilte på EM 2015 inkl. hjelpere/trenere etc. Foto: Linda Kristensen

Norge hadde et av tidenes EM, vi plukket 16 medaljer på damesiden (4 sammenlagtmedaljer) og 14 medaljer på herresiden (3 sammenlagtmedaljer). To europamestere, Heidi og meg.

Vi ble tredje beste nasjon for både herrer og damer.

Tusen takk for nok en fin tur!

Bankett med Dietmar Wolf  På trikken med Eikeland

Bilde av meg og Dietmar fra Banketten og jeg og Kristoffer på trikken på veg til stevnehallen.

Tyske supportere

Noen tyske fans fikk signert plakat så de skulle henge opp i lokalet sitt, artig!

Ballonger fra Kristine

Kristine ordnet med ballonger og kake når jeg kom hjem

Les også referat fra NSF her: Slik var EM

Artikkel i Treningsforum: Tidenes EM for Norge

Video

Video av løftene fra EM.

En til video av siste marken tatt av Linda Kristensen

Her kan du også se hele -105 fra EPF streamen

Takk til sponsor Optimal Bevegelse!

Optimal Bevegelse

 

 

Foto: Bo Andre Bergan / Tutta Hansen