Norges Styrkeløftforbund passerte i 2014 1000 lisensierte utøvere og knuste med det målsettingen på 850. Styrkeløft har de siste årene blitt meget populært og det er «inn» å løfte tunge vekter både for gutter og jenter. Januar er typisk tidspunkt hvor mange melder seg inn på treningsenter for å følge opp nyttårsforsettet, hvorfor ikke starte med styrkeløft? Jeg har laget en kort guide for de som har lyst å starte med styrkeløft.

Er du helt ny i styrkeløftverden så anbefaler jeg at du tar en titt på denne WIKI-siden om styrkeløft. Her finner du informasjon om det meste du trenger for å bli kjent med denne fantastiske idretten.

Styrkeløft er for alle

Det er ingen krav for å holde på med styrkeløft, du kan komme hit uten å ha løftet en vekt i hele ditt liv. Du må ikke tenke at du ikke er sterk nok for å bli med, alle må starte en plass. I konkurranse  løfter du mot de på din egen alder og vekt for at det skal bli mest mulig rettferdig. Nedenfor får du forklart hvordan du kommer i gang med styrkeløft, lykke til!

Komme i gang

Det første du bør gjøre er å kontakte en styrkeløftklubb, her finner du en liste over alle klubbene i Norge. Kontakt klubben nærmest deg, du finner epost-adressen på listen over klubber. De fleste klubber har hjemmeside eller Facebook-side hvor det står informasjon om når folk flest trener. Her kan du videre avtale innmelding og få annen praktisk informasjon. Når du melder deg inn i en klubb signerer du også en antidopingkontrakt.

Starte med styrkeløft

Markløft

Første konkurranse

For å kunne delta på konkurranser må du som nevnt ovenfor melde deg inn i en styrkeløftklubb. Du må også løse en «løfte-lisens» til Norges Styrkeløftforbund. Det koster 1000,- i året for lisens uansett når på året du melder deg inn. Det er vanlig at lisensen er inkludert i årsavgiften til klubben, og at klubbene betaler denne for deg. Se oversikt over alle konkurranser her. Det er ofte vanlig å starte med et lokalt klubbstevne for å få erfaring.

Delta på Norgesmesterskap

For å være med på NM må du ha løst lisens 3 måneder før NM og løftet kilokravet sammenlagt i klassen du skal løfte. Se kvalifikasjonskravene for NM  her.

I styrkeløftnorge har vi et fantastisk inkluderende miljø, man finner venner for livet og en idrett som man kan drive på med hele livet. Har du noen spørsmål i forbindelse med å starte med styrkeløft? Fortell meg om det i kommentarfeltet nederst på denne siden.

Helt til slutt har jeg lagt ved en video laget av Stian Jensen fra noen av landslagsløfterne I Norge.